Dekmantel – Loes den Hollander

ik geloof dat ik alle boeken van Loes den Hollander wel heb gelezen en ik heb geloof ik nog nooit gehad dat ik dacht: hmmm dat was een tegenvaller. Dus begon ik vol goede moed in Dekmantel te lezen.  
Waar gaat het boek over:

Als een grootscheeps DNA-onderzoek de dader aanwijst van de moord op Jellemieke Kaagman, veroorzaakt dat een grote schok bij de families van zowel het slachtoffer als de dader. De ouders van Jellemieke raken verstrikt in een onderlinge strijd die zich toespitst op hun uiteenlopende idee:en over wraak en recht op vergelding.

De vrouw van de dader voelt zichzelf steeds verder wegdrijven van alles wat haar relatie leek voor te stellen. Tijdens het proces dat volgt, verdwijnt de jongste dochter van de moordenaar. Aanvankelijk denkt men dat de emoties over de daad van haar vader haar te veel zijn geworden, maar dat verandert als er aanwijzingen komen dat ze niet geheel vrijwillig is weggegaan.

In de beide families nestelt zich achterdocht, verdenking en angst. Wie is kwaad genoeg om de moord op Jellemieke te wreken? En op wie is de woede vooral gericht?

Het antwoord lijkt voor de hand te liggen…

Wat ik ervan vond:

Zoals altijd was ook dit boek weer uit voor ik er erg in had. Lekkere korte hoofdstukken die vlot lezen. Het verhaal wordt van verschillende kanten beschreven zodat je het verhaal van verschillende kanten ziet. Spannend van het begin tot het eind. Kortom: ik vond het weer een topper!


Advertenties

One thought on “Dekmantel – Loes den Hollander

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s