Alles is zoals het moet zijn – Daphne Deckers

Ik hou van spannende boeken. Het kan me soms niet eng genoeg zijn. Maar na een paar van zulke boeken heb ik vaak behoefte aan iets “luchtigs”. En dan ga ik vaak op zoek naar een chicklit ofzo. Laatst las ik ergens dat Daphne Deckers een roman had geschreven. En dat wist ik helemaal niet! Ik vind Daphne een leuk mens. Ze heeft een enorm gevoel voor humor en haar boekjes over het moederschap heb ik jaren geleden met heel veel plezier gelezen. Dus dook ik de bibliotheek in op zoek naar dit boek.

Alles is zoals het zou moeten zijn

Waar gaat het boek over:

Iris?’

‘Ja schat?’

Hij begint te hakkelen.

‘Iris… ik, eh… ik wil je iets belangrijks vragen..’

Er springen zachte tranen in mijn ogen, want ik weet dat ik me dit moment mijn hele leven zal herinneren. 

De baby, het aanzoek… Alles is zoals het zou moeten zijn.

Ik begin alvast met ja te knikken…

ja, ja, ja!

Dan haalt Pieter diep adem en zegt:

‘Weet je zeker dat dit kind van mij is?’

Iris Vandenberg heeft het prima voor elkaar. Ze is eindredacteur bij een hip productiebedrijf, de liefde van haar leven Pieter heeft een goedbetaalde baan als arts en als kers op de taart is haar droomwens om kinderen te krijgen in vervulling gegaan: ze is zwanger. Ineens wordt alles anders als Pieter haar vlak na de bevalling verlaat om met een jonge collega ontwikkelingswerk in Afrika te gaan doen. Daar zit ze, bijna dertig, in een te groot huis met een baby, een kwijlende hond, zwangerschapskilo’s en flinke concurrentie op haar werk. Met hulp van haar beste vriendinnen, haar moeder en een niet onaantrekkelijke hondenuitlater probeert ze zichzelf beetje bij beetje weer op het liefdespad te krijgen, maar dat gaat niet vanzelf…

Wat ik er van vond:

Ik vond het een superleuk boek. Het leest lekker vlot weg en er zit humor in. Het is misschien een beetje voorspelbaar maar dat hoort wat mij betreft ook wel een beetje bij dit soort boeken. Het was een heerlijk boek om op vakantie te lezen. Ik hou van de schrijfstijl van Daphne en ik hoop dat ze snel weer met een nieuw boek komt want dat ga ik zeker weer lezen.

Advertenties

One thought on “Alles is zoals het moet zijn – Daphne Deckers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s