Getuige – Lars Kepler

Vandaag heb ik weer een mooi boek voor jullie. Ik heb al vaker een boek van schrijver Lars Kepler gelezen en deze waren tot nu toe allemaal de moeite waard. Dit keer las ik het boek Getuige.
Getuige

Waar gaat het boek over:

De Birgittagården is een internaat voor jonge vrouwen met destructief gedrag. Op een donkere herfstnacht wordt een van de opgenomen meisjes vermoord in de separeerkamer van het internaat. Ze wordt met beide handen voor haar gezicht gevonden op het bed. Niemand heeft iets gezien en een van de meisjes is spoorloos verdwenen.
Inspecteur Joona Linna reist af naar de Birgittagården en bevindt zich al snel midden in de meest raadselachtige moordzaak waarop hij ooit is gestuit. Als hij op zoek gaat naar de oplossing, worden er verwoestende krachten in werking gezet.
Er zijn geen getuigen, maar kort na de gewelddadige moord begint een vrouw in Stockholm de tiplijn van de politie te bellen met informatie. Eerst vraagt ze geld voor haar inlichtingen, maar later verzoekt ze hen alleen maar te luisteren, steeds wanhopiger.

Wat ik ervan vond:

Ik vond het een mooi en spannend boek. Het is een lekker dik boek dat ik vanaf het begin af aan eigenlijk niet meer weg wilde leggen. Het is het derde boek van deze schrijver (de andere boeken zijn Hypnose en Contract). Het is makkelijk als je de anders boeken ook gelezen hebt, zodat je een beetje de achtergrond van inspecteur Joona Linna kent, maar dit boek is geen vervolg op de vorige en is dus ook apart te lezen. Door de korte hoofdstukken is het ook zeer prettig om te lezen en denk je snel: vooruit, nog 1 hoofdstuk, en voor je het weet, ben je er 3 verder. Een aanrader!

 

 

Advertenties

One thought on “Getuige – Lars Kepler

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s