DIY Paaskuiken

Vandaag heb ik een leuke DIY voor kleine kinderen. Erg makkelijk en een leuk resultaat.IMG_1301

Je hebt nodig:

  • 1 leeg blik (zonder etiket en natuurlijk schoongemaakt, is wel zo fris)
  • gele verf
  • oogjes (wiebeloogjes zijn leuk, maar ik heb stikkertjes gebruikt. Je kan ze er ook altijd nog met een zwarte stift optekenen)
  • oranje karton voor de snavel en de voetjes
  • geel karton voor de vleugeltjes (kan ook van oranje als je dat mooier vindt)
  • dubbelzijdig plakband
  • lint
  • dikke spijker
  • hamer

Maak allereerst met behulp van een dikke spijker en de hamer 2 gaten aan de zijkant van je blik (aan de bovenkant, zie de foto). Eén aan de ene en één aan de andere kant. Hierdoor komt straks het lint zodat je het blik vast kan houden of op kan hangen. Als je je kuiken alleen neer wilt zetten, kan je dit ook achterwege laten.

Zet je blik op z’n kant en sla heel zachtjes op de spijker totdat je door het blik heen bent en er een gaatje in zit. Sla niet te hard want dan sla je het blik kapot!!

Daarna verf je het hele blik aan de buitenkant geel. Als het niet goed denkt, laat je de eerste laag goed drogen en breng je daarna nog een tweede laag aan.

Als het blik mooi geel en goed droog is, plak je de oogjes op het blik (Let erop dat ze op dezelfde hoogte staan). Knip daarna een snavel (ik heb een stukje karton dubbelgevouwen en daaruit een driehoekje geknipt)

IMG_1304Zoals je op de foto ziet, heb ik een randje gevouwen (aan de rechterkant van de/ foto/achterkant van de snavel). Zo is het iets makkelijker om de snavel met dubbelzijdig plakband op het blik te plakken.

Daarna knip je voetjes en vleugeltjes (laat je kind deze zelf knippen als hij of zij daar oud genoeg voor is) en plak de vleugeltjes aan de zijkant van het blik en de voetjes aan de onderkant. Nog even een lintje door de gaatjes en je paaskuikentje is klaar!

IMG_1300Je kan het blik opvullen met papiersnippers en er dan kleine chocolade paaseitjes in doen. Leuk om als paaskadootje te geven aan de meester of juf of opa of oma. Of gewoon lekker voor jezelf te houden.

Let op! Er zit een best wel scherpe rand aan het blik (aan de binnenkant). Je kan deze met schuurpapier minder scherp maken. Wel zo veilig voor kleine kinderhandjes.

Advertenties

4 thoughts on “DIY Paaskuiken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s