Voor jou – Jojo Moyes

Laatst las ik het boek Voor jou van schrijver Jojo Moyes. Een boek dat je gelezen MOET hebben. Ik vond het in één woord:  prachtig!

JojoWaar gaat het boek over:

Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg.

Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

Wat ik ervan vond:

Ik vond het misschien wel één van de mooiste boeken die ik heb gelezen. Ik ben erin begonnen en als ik de kans had gehad, had ik het in één keer uitgelezen. Het is op sommige momenten misschien een beetje voorspelbaar, maar toch loopt het anders af dan dat ik in eerste instantie dacht. Het is een boek met een lach en een traan. Een echte anrader wat mij betreft!

Advertenties

3 thoughts on “Voor jou – Jojo Moyes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s