Spaghetti Carbonara

Vandaag weer een lekker recept wat ik met jullie wil delen. Eén van de weinige keren dat er bij ons thuis : Oh lekker!! wordt geroepen na de vraag: Wat eten we vandaag.

Spaghetti Carbonara dus. Wat heb je nodig:

  • 175 gram pancetta of gerookt ontbijtspek fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook geplet
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 400 gram spaghetti
  • 100 gram verse fijngeraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel boter
image
* Bak het spek in een droge koekenpan en voeg de knoflook toe. Bak een paar minuten
   zachtjes mee.
* Neem de knoflook uit de pan (deze wordt niet meer gebruikt).
* Klop de eieren en eidooiers met wat zout en peper in een grote kom goed los.
* Kook intussen de spaghetti beetgaar.
* Klop de helft van de kaas en een paar eetlepels van het kookvocht van de pasta door
   het eiermengsel.
* Giet de spaghetti af en schep onmiddellijk samen met het spek en de boter door het
   eiermengsel.
* Schep en roer de spaghetti een paar minuten goed door tot de eieren romig en gaar zijn. * Schep de rest van de kaas erdoor en breng op smaak met de peper.
(recept komt uit de boodschappen)

Je kan er eventueel nog een lekkere salade bij eten. Bij ons gaat de pan altijd leeg.

IMG_1305

Advertenties

3 thoughts on “Spaghetti Carbonara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s