DIY Vogeltaartje

Weet je wat ik zo leuk vind aan de winter? Dat er allemaal vogeltjes op zoek zijn naar iets lekkers in onze tuin. Regelmatig zorg ik dan ook dat er iets lekker voor ze te vinden is. Vetbollen, vogelvoer en een potje pindakaas, ze zijn er dol op. Vorig jaar maakte ik een vogeltaart. Erg leuk om te maken. Het is best wel wat werk, maar ….. dan heb je ook wat.
Wat heb je nodig?

– Frituurvet (ongebruikt!!)
– Vogelvoer
– Oud pannetje
– Vorm waar je het vet in kan gieten ( ik gebruikte een tulbandvorm)

Verwarm het vet in het pannetje. Zet het op laag voor en zorg dat het smelt. Doe een laagje vogelvoer in de tulbandvorm. Als het vet gesmolten is, giet je een laagje vet in de tulbandvorm. Zorg ervoor dat het vogelvoer en het vet gemengd worden (roer evt. even door met een oude houten lepel). Doe er niet teveel vet in, want we gaan laagjes maken. Zet de vorm een tijdje in de koelkast ( of als je erg ongeduldig bent, in de diepvries) en laat het hard worden. Als het enigszins hard is, doe je er weer een beetje vogelvoer bovenop en een laagje vet en zo ga je door totdat je vorm vol is of totdat je het zelf genoeg vind. Laat de taart nu goed hard worden door hem een tijd in de koekast te laten staan. Ik laat hem altijd een nachtje staan zodat hij echt goed hard is.

foto 5

Als de taart hard is, haal je hem uit de vorm. Dit gaat makkelijker als je de vorm even (niet te lang!) in heet water zet.
Daarna kan je de taart gaan decoreren. Je smelt weer wat vet (niet teveel want je hebt nu niet zoveel vet nodig als voor de taart zelf, alleen voor wat toefjes). Zodra het vet gesmolten is, laat je het weer afkoelen. Dit kan je het best doen door er in te blijven roeren zodat er geen dotjes inkomen. Als het dikker is geworden, een beetje als dikke slagroom, dan doe je het vet in een spuitzak en spuit je er toefjes mee op de taart. Je kan er nog besjes bij doen, eikels, kastanjes, zaden enz. Maak het zoals je het zelf het leukst vind. De vogeltjes zullen er blij mee zijn.

foto 2 foto 3

 

 

 

 

 

 

 

Groetjes,

Corinne

 

 

Advertenties

2 thoughts on “DIY Vogeltaartje

  1. Hi Corinne, da’s lang geleden! Bedankt voor de leuke reactie op mijn blog. Had je al zolang niet gezien dat ik meteen hier ook even een kijkje kom nemen.
    Leuk….val meteen met m’n neus in de boter; wat een lekkere taart voor de vogeltjes. Denk dat ik dat binnenkort maar eens met de kindertjes op m’n werk ga maken. Zullen ze leuk vinden :o)
    Bedankt voor de tip en tot gauw!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s