Erwtensoep

Nu het winter is, is het natuurlijk tijd voor erwtensoep. Vaak denken mensen dat zelfgemaakte erwtensoep heel veel werk is. Maar dat valt best wel mee. Voor “mijn” erwtensoep heb je nodig:

* 2,5 l water
* 4 runderbouillonblokjes
* 400 gr hamlappen in blokjes
* 2 aardappels, geschild in blokjes
* een erwtensoeppakket (deze kan je vaak kant en klaar kopen bij de supermarkt. (Er zit meestal in: winterpeen, knolselderij, ui, prei en selderij)
* 1 kleine rookworst (ik neem er altijd 1 van Unox)
* 400 gram spliterwten

IMG_0154

                                                    (De aardappels en de rookworst staan niet op de foto!)

  • Los de bouillonblokjes in het water op
  • Breng dit samen met de blokjes hamlap en de spliterwten en de klein gesneden groenten aan de kook
  • Laat dit pruttelen tot de spliterwten uit elkaar vallen en het een dikke soep is
  • Laat het laatste kwartier de gehakte bladselderij meetrekken
  • Snijd de worst in plakken en doe het in de pan
  • Schep de soep in kommen
  • Serveer er eventueel roggebrood met spek bij

—Eet smakelijk!—

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/113/81558463/files/2015/01/img_0157.png

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s